Algemeen

Wat is een e-visum?

Een e-visum is een officieel document dat toestemming geeft naar een land te reizen en binnen dat land te reizen. Het e-visum is een elektronisch alternatief voor het reguliere visum en wordt afgegeven door de overheid van het betreffende land. Een e-visum vraag je volledig digitaal aan, je hoeft hiervoor dus niet naar de ambassade.

Voor welk type reizen kan ik gebruik maken van het e-visum voor Turkije?

Het e-visum voor Turkije is geldig voor toeristische en zakelijke reizen.

Is reisvisum.com veilig? En wat gebeurt er met mijn persoonsgegevens?

Onze server is beveiligd met een SSL certificaat, dit houdt in dat de gegevens die je verzendt naar onze website versleuteld zijn. Jouw gegevens worden gebruikt om een e-visum aan te vragen, na de aanvraag worden je paspoortgegevens direct verwijderd. Wij bewaren alleen jouw naam, adres, email en telefoonnummer in onze administratiesysteem die niet verbonden staat met internet. Zo kunnen wij je privacy beschermen die voor ons van groot belang is.

Hoe vaak kan ik naar Turkije reizen met hetzelfde e-visum?

Een e-visum is 180 dagen geldig. Hiermee kan je zo vaak als je wil Turkije in- en uitreizen. Echter kan je niet langer dan negentig dagen achtereen in Turkije verblijven.

Kan ik nog op het vliegveld een visum aanvragen?

Nee, sinds 2015 kan je geen visum aanvragen op het vliegveld meer doen.

Zijn jullie een officiële website van de Turkse Overheid?

Nee, wij zijn enkel een tussenpersoon voor jou om een e-visum aanvraag zo makkelijk en simpel mogelijk te houden waardoor je o.a. met iDeal kunt betalen, dit is een service voor onze klanten die een visum nodig hebben, waar veel mensen dankbaar gebruik van maken.

Overig

Mijn vraag staat er niet tussen, hoe kan ik contact opnemen

Wij zijn bereikbaar per e-mail, telefoon of via de chatfunctie rechts onderaan de website.

Hoe moet ik mijn e-visum meenemen naar Turkije?

Het visum neemt je uitgeprint of gedownload op jouw telefoon of tablet mee. Bij aankomst in Turkije controleert de douane jouw visum en kan je Turkije betreden.

Reisvisum aanvragen

Wat heb ik nodig om een visumaanvraag te kunnen doen?

Om Turkije binnen te komen, dien je een geldig paspoort of identiteitskaart te hebben die tenminste zes maanden geldig is, zo ook bij het aanvragen van een visum.

Moet ik voor mijn partner en/of kinderen ook een visum aanvragen?

Ja, voor iedere persoon moet je apart een visum aanvragen, je kunt de gegevens voor meerdere personen tijdens jouw visumaanvraag invullen.

Ik heb meerdere voornamen, dien ik ze allemaal in te vullen?

Ja, je dient alle voornamen in te vullen zoals deze op jouw paspoort of identiteitskaart staan. Heb je meerdere voornamen, vul deze dan allemaal in.

Ik heb een fout gemaakt tijdens het aanvragen van een visum, nu heb ik verkeerde informatie. Kan ik mijn geld terugkrijgen?

Dit kan helaas niet, zodra je namelijk betaald hebt wordt jouw aanvraag automatisch doorgezet en verwerkt. We raden je in dit geval aan een nieuwe visum aan te vragen.

Hoe lang voor vertrek kan ik een e-visum aanvragen?

Het e-visum kan op ieder moment worden aangevraagd. Wij raden aan dit uiterlijk twee dagen voor vertrek te doen.

Visum Turkije

Vanaf wanneer is mijn e-visum geldig?

Je voert op het aanvraagformulier voor jouw visum je aankomstdatum in. Het visum voor Turkije heeft een geldigheidsduur van 180 dagen vanaf het moment dat deze is uitgegeven. Ga je niet direct op vakantie dan kun je kiezen om een andere ingangsdatum in te voeren. Je kiest dan een datum waarvan je denkt in Turkije aan te komen

Ik heb geen visum ontvangen, wat moet ik doen?

Controleer je spambox van jouw e-mail. Kan je hem niet vinden? Neem contact met ons op via de mail en wij kijken hoe het ervoor staat.

Als het visum wordt afgewezen, krijg ik dan mijn geld terug?

Wij storten het aankoopbedrag terug wanneer de aanvraag wordt afgewezen. Via de ambassade in Den Haag kunt u contact opnemen voor de reden van afwijzing.

Hoeveel kost een e-visum?

Een e-visum kost € 24,95. Wij berekenen een kleine toeslag vanwege de kosten die wij moeten maken om je visum digitaal aan te vragen.

Wijzigen, annuleren en afwijzing

Kan ik mijn visumaanvraag annuleren?

Nee, wanneer wij jouw visumaanvraag hebben ingediend bij de overheid van het betreffende land kan jouw aanvraag helaas niet meer worden geannuleerd. De betaling kan dan ook niet meer worden gerestitueerd.

Kunnen jullie mijn gegevens nog wijzigen?

Wanneer wij je per e-mail een verzoek hebben gestuurd om bepaalde gegevens aan te passen is je aanvraag nog niet ingediend bij de overheid van het betreffende land. Het is dan nog mogelijk jouw gegevens te wijzigen. Als de aanvraag eenmaal is ingediend is wijzigen niet meer mogelijk. Mocht je dan een fout in jouw gegevens ontdekken dan dien je een nieuwe aanvraag in te dienen.

Is het mogelijk om de aankomstdatum van mijn visum te wijzigen?

Dit is helaas niet mogelijk. Vanaf de ingevoerde aankomstdatum van het visum is deze 180 dagen geldig. Mocht je pas na die 180 dagen afreizen naar Turkije, dan dien je een nieuwe visumaanvraag te doen.